loading...

srijeda, 19. travnja 2017.



Sastojci
Tijesto
250 g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
1 jaje
0,5 dcl ulja
3 dcl vode
sol
Nadjev
75 dkg svježeg kravljeg sira
2 jaja
sol
Preljev
1/2 l vrhnja za kuhanje



Priprema
1.
Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vučeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da počiva oko 30 minuta. Stolnjak pospite sa malo brašna i na njemu razvucite tijesto.
2.
Svježi sir, jaja i sol izmiješajte, te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta. Zatim tijesta podijelite na komade žaljene veličine režući rubom tankog tanjura.
3.
U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle.Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute.
4.
Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje.
5.
Pecite ih dok im se kora ne pozlati.


loading...

Istaknuti post

Ne dopustite da vas lažu: Za OSTEOPOROZU postoji prirodni lijek koji čudesno djeluje!

Osteoporoza je često oboljenje kod ljudi. Umjesto da koristite klasične lijekove, bolje vam je da probate alternativnu medicinu koja mno...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive