loading...

utorak, 18. travnja 2017.



Ako kuhinja nije vaša omiljena prostorija i ne volite da se u njoj dugo zadržavate, ali zato obožavate da tamanite domaće slatkiše, ovaj čizkejk je prava stvar za vas. Pravi se tako lako, a ne morate ni da uključujete šporet!
Najlakši čizkejk koji ste ikada pravili! A tako kremast i ukusan

POTREBNO JE (za 8-10 parčića):
50 g slatkog keksa,
7 kašika istopljenog putera,
680 g krem sira,
200 g šećera u prahu,
kašičica ekstrakta od vanile,
200 g istopljene čokolade,
250 g putera od kikirikija,
125 g šećera u prahu



PRIPREMA:
Ubacite keks u plastičnu kesu i izmrvite ga oklagijom na sitne mrvice. Sipajte keks u činiju, pomešajte ga sa istopljenim puterom i mešajte dok ne dobijete smesu koja liči na mokar pesak. Rasporedite smesu u metalnu okruglu tepsiju i stavite u frižider.
Zatim u velikoj činiji izmešajte krem sir i dodajte šećer u prahu i vanilu, i nastavite da mešate dok ne nestanu sve grudvice. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne izjednači. Sipajte dobijeni fil preko kore od keksa i spatulom izravnjajte, pa opet vratite u frižider. U velikoj činiji zatim izmešajte puter od kikirikija sa ostatkom šećera u prahu i dobijeni fil sipajte preko onog od čokolade.Nožem ili spatulom izravnjajte vrh i stavite u frižider na 2-4 sata.


loading...

Istaknuti post

Ne dopustite da vas lažu: Za OSTEOPOROZU postoji prirodni lijek koji čudesno djeluje!

Osteoporoza je često oboljenje kod ljudi. Umjesto da koristite klasične lijekove, bolje vam je da probate alternativnu medicinu koja mno...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive