loading...

srijeda, 19. travnja 2017.



Sastojci
4 jaja
200 g šećera
1 dl ulja
1 dl tople vode
1/2 praška za pecivo
200 g brašna
1 vanilin šećer
korica od limuna
2 žlice kakao



Priprema
1.
Odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanjaka izmiksamo čvrsti snjeg. U drugoj posudi izmiksamo 150g. šećera, 4 žumanjka, vodu i vanilin šećer u pjenastu masu. Dodamo brašno pomješano sa praškom za pecivo, naribanu koricu limuna, ulje, a na kraju snjeg od bjelanjaka.
2.
1/3 smjese odvojimo, u nju sipamo kakao i 50 g šećera te izmješamo mikserom ili pjenjačom da se sve sjedini.U namazan i brašnom posut kalup za kuglof ljevamo naizmjenice svjetlu i tamnu smjesu, ili izlijte prvo svjetlu smjesu, pa u nju ljevajte tamnu i sa vilicom blago promješajte da dobijete šare.
3.
Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite cca 40 minuta. Izvadimo iz modle i pospemo obilno šećerom u prahu ili napravimo glazuru od čokolade i cijeli ohlađeni kuglof premažemo sa njom.


loading...

Istaknuti post

Ne dopustite da vas lažu: Za OSTEOPOROZU postoji prirodni lijek koji čudesno djeluje!

Osteoporoza je često oboljenje kod ljudi. Umjesto da koristite klasične lijekove, bolje vam je da probate alternativnu medicinu koja mno...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive