loading...

petak, 8. rujna 2017.



Sastojci:
125 g brašna
3 dl mlijeka
2 jaja
malo soli

Fil:
25 g maslaca
250 g gljiva po želji
250 g pilećih prsa, rezanih na sitne komade i predhodno skuhanih
1 glavica crnog luka

Bijeli sos:
25 g maslaca
25 g tvrdog sira
2 kašike brašna
5 dl mlijeka
vrhnje za kuhanje
so i biber



Priprema
Prvo krenuti sa pravljenjem palačinaka. U posudu staviti brašno, so i umućeno jaje. Dodati mlijeko i mješati dok se grudvice ne rastvore. Tako pripremljenu smjesu ostaviti da ostoji.
Na maslacu ispržiti luk i dodati predhodno isjeckane gljive. Tome dodati skuhanu piletinu.
U tavu istopiti maslac i dodati brašno u to sipati mlijeko uz neprestano miješanje 5 min. Pola bijelog sosa sasuti u piletinu, posoliti i pobiberiti. Drugu polovinu sosa vratiti na vatru, dodati vrhnje za kuhanje, posoliti i pobiberiti.
Smjesu za palačinke peći na zagrijanom ulju u tavi.
Svaki palačinak nafilovati sa mesom i zarolati.
Nakon što smo sve palačinke zarolali redati ih u vatrostalnu posudu i preliti bijelim sosom. Palačinke posuti sa ribanim sirom i zapeći dok se ne dobije zlatna boja.

loading...

Istaknuti post

Ne dopustite da vas lažu: Za OSTEOPOROZU postoji prirodni lijek koji čudesno djeluje!

Osteoporoza je često oboljenje kod ljudi. Umjesto da koristite klasične lijekove, bolje vam je da probate alternativnu medicinu koja mno...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive