loading...

petak, 8. rujna 2017.



Recept namjenjen domaćicama koje vole da prave piroške, ali ne žele dugo vremena da se „zamaraju“ oko tijesta. Tijesto ispadne mekano, ne lijepi se za ruke, dobro se mijesi i ne raspada se
Ovo tijesto može da se koristi za bilo koju vrstu piroška, za pice i kiflice.

Sastojci:
– 4 šolje (od 2 dcl) brašna (ponekad i malo više, zavisi od tipa brasna)
– 2 kašike šećera
– 1/5 kašičice soli
– 2 kašike suncokretovog ulja
– 500 ml mlijeka (može da se zagrije, a i ne mora, probala sam i ovako i onako – rezultat je isti)
– kesica suhog kvasca 11 gr.



Priprema:
Sve sastojke pomiješati do homogene smjese. Staviti dobijenu smjesu u najlonsku kesu i ostaviti u frizider na 2 sata. To je to! Poslije dva sata izvadite tijesto iz frižidera (ako ste ga tamo držali), lagano uvaljajte u brašno i pravite piroške sa bilo kojim filom. Piroške možete peći na ringli na vrelom ulju, a mozete i u rerni u dobro nauljenoj tepsiji.

Izvor: Femina

loading...

Istaknuti post

Ne dopustite da vas lažu: Za OSTEOPOROZU postoji prirodni lijek koji čudesno djeluje!

Osteoporoza je često oboljenje kod ljudi. Umjesto da koristite klasične lijekove, bolje vam je da probate alternativnu medicinu koja mno...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive